2009. április 28., kedd

Csodálatos év volt...

Csudás év volt 1974, és ezt meg is kellett örökíteni...
Származási hely: Legutóbb frissítve

Mutter ezt sem hagyta szónélkül :D
Jóska szülei még 1973 nyarán találkoztak a tiszabői sátortáborban. Jóska édesanyja, Ica akkor volt 16, édesapja, Mihály 17 éves. A találkozásra a sátortábor mögötti, a világ összes szúnyogai 10,6 százalékának az élőhelyét képező, Tisza-parti nádasban került sor. Az aktus közben a tiszabői szúnyogpopuláció hólyagosra csípte Ica hátsó felét, aki ez alkalommal esett életében először teherbe.
Amikor a családja megtudta, hogy Ica másállapotban van, kapával, kaszával és vasvillával indultak Mihály keresésére. A több tucat kapát, a kaszát és a vasvillát a tágabb rokonság tulajdonát képező IFA márkájú teherautó platójára pakolták fel. Mihály a felbőszült rokonság és az IFA rakománya láttán azonnal igent mondott.
Jóska 1974 áprilisában látta meg a napvilágot a mezőtúri kórházban. A jobb keze ujjaira tetováltatott évszámmal szülei első randevújának szeretett volna emléket állítani. A kisujján, az 1-es szám fölött látható, ekcéma jellegű, apró, fehér hólyag vörös háttérrel anyai örökség. A Jóska fogantatása közben Icát csípni meg nem szűnő szúnyogok által az Ica vérébe fecskendezett szúnyognyál illetve -DNS hatására a kis zigóta, majd a magzat, majd pedig a felnőtt Jóska bőrén megjelenő, soha el nem múló, szúnyogcsípésszerű elváltozás ez, amely a legerősebb kortikoszteroid-tartalmú kenőcsöknek is ellenáll.

Köszi a képet CSABA!
Comments
2 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

2 megjegyzés:

  1. 1914 ez, csak az egyes már hajlott korú...
    (hip)

    VálaszTörlés
  2. Jóska szülei még 1973 nyarán találkoztak a tiszabői sátortáborban. Jóska édesanyja, Ica akkor volt 16, édesapja, Mihály 17 éves. A találkozásra a sátortábor mögötti, a világ szúnyogai 10,6 százalékának az élőhelyét képező nádasban került sor. Az aktus közben a szúnyogpopuláció hólyagosra marta Ica hátsó felét, aki ekkor esett életében először teherbe.
    Amikor a családja megtudta, hogy Ica másállapotban van, kapával, kaszával és vasvillával indultak Mihály keresésére. A több tucat kapát, a kaszát és a vasvillát a tágabb rokonság tulajdonát képező IFA márkájú teherautó hátsó csomagtartójába pakolták be. Mihály a fegyverarzenál láttán igent mondott.
    Jóska 1974 áprilisában látta meg a napvilágot a mezőtúri kórházban. A jobb keze ujjaira tetováltatott évszámmal szülei első randevújának szeretett volna emléket állítani. A kisujján, az 1-es szám fölött látható, ekcémaszerű, apró, fehér hólyag vörös háttérrel anyai örökség. A fogantatása közben Icát csípni meg nem szűnő szúnyogok által az Ica vérébe fecskendezett szúnyognyál illetve -DNS hatására a kis zigóta, majd magzat bőrén megjelenő, soha el nem múló elváltozás ez, amelyet a SOTE Bőrklinikáján azóta is tanulmányoznak a bőrgyógyászok.

    VálaszTörlés