2009. április 28., kedd

Agancsos indiánkoponya

Ez egy NDK-s előszobafaldísz képi megjelenítése. A mintát Gojko Mitic, a jugoszlávok leghíresebb indiánja ihlette. Az agancsokat a szovjet volgagyár küldte baráti segítségként az NDK-ba a nagy éhínség idején. A keletnémet dizájnerek összedolgozták a részleteket, és így született meg egy máig híres falidísz, amely megihlette a képen látható tetkó készítőjét is.
Származási hely: Legutóbb frissítve

hip szerint:
erősen stilizált ábrázolásmód.
vajúdó szarvasbogár ikerterhességéből kifolyólag két csodálatos utódnak ad életet.

Mutter így látja:
a fenti tetoválás a Szovjetúnió erőszakkal történő iparosítása idején, de még Sztálin halála (1953) előtt keletkezett, a Szergej Alekszandrovics Buherin és Lenin-díjas brigádja által nem kevés munkával és napi+fejenkénti három és fél üveg vodka elfogyasztása után, négy év alatt kifejlesztett félautomata szövőszéket ábrázolja, amelyen aztán a május elsejei felvonulásokon használatos, 12x24 méteres szovjet zászlókat szőtték

a szovjet zászlókhoz még annyit, hogy pontosan egy ilyen szovjet zászló szolgál a képen látható alkar, és az azon megjelenített, szovjet gyártmányú, félautomata szövőszék hátteréül. Szergej Alekszandrovics Buherin (de lehet, hogy Buherának hívták) és brigádja, Misa és Vologya fejenként 202,4 liter Uljanov márkájú vodkát, és egy-egy új építésű, moszkvai panellakást vettek maguknak a félautomata szövőszékért nekik ítélt Lenin-díj mellé járó tízezer rubelből. a vodkát a panellakás nappalijában tartották, és az erkélyen üldögélve fogyasztották el 2,67 liter/nap sebességgel.


Köszi a képeket CSABA!!!
Comments
3 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

3 megjegyzés:

  1. erősen stilizált ábrázolásmód.
    vajúdó szarvasbogár ikerterhességéből kifolyólag két csodálatos utódnak ad életet.
    (hip)

    VálaszTörlés
  2. a fenti tetoválás a Szovjetúnió erőszakkal történő iparosítása idején, de még Sztálin halála (1953) előtt keletkezett, a Szergej Alekszandrovics Buherin és Lenin-díjas brigádja által nem kevés munkával és napi+fejenkénti három és fél üveg vodka elfogyasztása után, négy év alatt kifejlesztett félautomata szövőszéket ábrázolja, amelyen aztán a május elsejei felvonulásokon használatos, 12x24 méteres szovjet zászlókat szőtték

    VálaszTörlés
  3. a szovjet zászlókhoz még annyit, hogy pontosan egy ilyen szovjet zászló szolgál a képen látható alkar, és az azon megjelenített, szovjet gyártmányú, félautomata szövőszék hátteréül. Szergej Alekszandrovics Buherin (de lehet, hogy Buherának hívták) és brigádja, Misa és Vologya fejenként 202,4 liter Uljanov márkájú vodkát, és egy-egy új építésű, moszkvai panellakást vettek maguknak a félautomata szövőszékért nekik ítélt Lenin-díj mellé járó tízezer rubelből. a vodkát a panellakás nappalijában tartották, és az erkélyen üldögélve fogyasztották el 2,67 liter/nap sebességgel.

    VálaszTörlés