2009. április 29., szerda

Haláli...

A népi tetoválás nagyszerű példája. Mélyenszántó gondolatokat jelenítenek meg néhány vonallal. Itt éppen a halál kaszája van a falnak támasztva, amíg a gazdája a wc-re ment. Rajt egy szalag, a tulaj nevével, nehogy valamelyik túlbuzgó földműves elragadja, és lucernát kaszáljon vele a réten...
Csodás kompozíció! Az megjelenítés módja, és eszközei a hajdanvolt mestereket idézik. Aki ezt varrta, az bátran nevezheti magát a tetoválás győzikéjének...
Származási hely: Legutóbb frissítve

Mutter így látja:
A képen látható tetkót még tizenöt éves korában varrták Pistám akkor még alig pelyhedző vállára Baracskán, a fiatalkorú bűnözők okulására meghirdetett vasárnap délutáni néptáncfoglalkozás időtartama alatt, a börtön zuhanyozójában. Pistám a tetkóért másfél szál Symphonia márkájú cigarettával és egy, az akkori barátnője által kenyérbélben becsempészett rozsdás zsilettpengével fizetett. a rozsdás zsilettpenge egyúttal a tetoválás eszközéül is szolgált. Pistám eredetileg gólyamadarat szeretett volna és pirossal, de a barátnője csak kék festéket tudott becsempészni, a tetoválóművész pedig, bár megpróbálta, nem tudott gólyát rajzolni. A gólyaszem-, gólyacsőr- és gólyalábkezdemény jól megfigyelhetők a rajz jobb oldalán. A stilizált DEATH felirat a gólyának a művész által csúnyán elcseszett szárnytollait hivatott eltakarni csakúgy, mint a kasza éle, amely gólyafészeknek indult. a tetováláshoz használt festéket Pistám húga főzte otthon kék színű, maradék Trabant-üléshuzatból és metil-alkoholból.

Pistám a tetkó elkészülte időszakában a két hónapos felfüggesztett büntetését volt kénytelen letölteni, amit azért kapott, mert Ricskaóval együtt elloptak egy szekér trágyát Kuncsorba határából. Ez még azelőtt történt, hogy a gólyák fészket raktak volna. Ricskaó mint tettestárs szintén két hónap felfüggesztettet kapott, bár nem ő ült a bakon, amikor a szekérrel elhajtottak Szolnok irányába. A mű elkészülte alatt a művész és Pistám egyaránt tetemes mennyiségű, metil-alkoholt tartalmazó festéket ittak meg, így a kasza éle a hirtelen fellépő festékhiány miatt már elég halványra sikeredett.


Köszi a képet CSABA!
Comments
2 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

2 megjegyzés:

  1. A képen látható tetkót még tizenöt éves korában varrták Pistám akkor még alig pelyhedző vállára Baracskán, a fiatalkorú bűnözők okulására meghirdetett vasárnap délutáni néptáncfoglalkozás időtartama alatt, a börtön zuhanyozójában. Pistám a tetkóért másfél szál Symphonia márkájú cigarettával és egy, az akkori barátnője által kenyérbélben becsempészett rozsdás zsilettpengével fizetett. a rozsdás zsilettpenge egyúttal a tetoválás eszközéül is szolgált. Pistám eredetileg gólyamadarat szeretett volna és pirossal, de a barátnője csak kék festéket tudott becsempészni, a tetoválóművész pedig, bár megpróbálta, nem tudott gólyát rajzolni. A gólyaszem-, gólyacsőr- és gólyalábkezdemény jól megfigyelhetők a rajz jobb oldalán. A stilizált DEATH felirat a gólyának a művész által csúnyán elcseszett szárnytollait hivatott eltakarni csakúgy, mint a kasza éle, amely gólyafészeknek indult. a tetováláshoz használt festéket Pistám húga főzte otthon kék színű, maradék Trabant-üléshuzatból és metil-alkoholból.

    VálaszTörlés
  2. Pistám a tetkó elkészülte időszakában a két hónapos felfüggesztett büntetését volt kénytelen letölteni, amit azért kapott, mert Ricskaóval együtt elloptak egy szekér trágyát Kuncsorba határából. Ez még azelőtt történt, hogy a gólyák fészket raktak volna. Ricskaó mint tettestárs szintén két hónap felfüggesztettet kapott, bár nem ő ült a bakon, amikor a szekérrel elhajtottak Szolnok irányába. A mű elkészülte alatt a művész és Pistám egyaránt tetemes mennyiségű, metil-alkoholt tartalmazó festéket ittak meg, így a kasza éle a hirtelen fellépő festékhiány miatt már elég halványra sikeredett.

    VálaszTörlés