2009. május 26., kedd

Népmese

A képen a Vitéz János és a Hollófernyiges című magyar népmese ihlette, ismeretlen művész által készített tetoválást láthatjuk.
Ismeretlen művész (Karcsi) négy év lakótelepi rajzszakkörbe járást és három, a Képzőművészeti Egyetemre történő sikertelen jelentkezést követően döntött úgy, hogy rajztehetségét, amelyben ő maga a kudarcok ellenére töretlenül hitt, a vászon illetve a papír helyett embertársai hátán fogja kibontakoztatni.
A magyar népmese-rajongó marcsika narancsbőrére tetovált ábra a Vitéz János ütése nyomán a tengerbe zuhant Hollófernyiges és a csikóhal nászából fogant kis magzatot ábrázolja vak zigóta korában, a szakállára ragadt, erőspaprikában végződő kettős kereszttel a nyakában, amint kedves édesanyja, a csikóhal méhében lötykölődő stilizált magzatvíz tetején lovagol, miközben a hátára ragadt méhnyálkahártya-darabkákat igyekszik levakarni magáról, és ehhez a művelethez a négy egérkaromban végződő bal kezét körülbelül 180 fokos szögben kicsavarja.
Származási hely: 20090526


Köszi a történetet MUTTERNEK, a képet SZENInek!!!
Comments
1 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

1 megjegyzés:

  1. Ha nincs ehhez a képhez kommentár írva rá se jöttem volna hogy bátor Karcsi mit is akart ábrázolni narancsbőrös Marcsink hátára
    :)
    Grat a kommentátornak

    VálaszTörlés