2009. május 24., vasárnap

Zoli

Zoli a mellkasára tetovált, Salvador Dalí szürrealista stílusában megkomponált, ám Dalí kreativitását teljességgel nélkülöző, kissé kaotikus stílusú kompozícióval elsősorban a baracskai zártkörű intézet által üzemeltetett színjátszó körben eltöltött nyolc év két hónapnak szeretett volna örök emléket állítani.
A Zoli jobb mellén látható koponyaálarcok Zolinak a Hamlet című Shakespeare-darabban játszott szerepére utalnak (nyolc év két hónap alatt kétszer is eljátszotta Hamlet szellemét).
A Zoli jobb mellbimbóján található szellemkoponya-álarc jobb szemén becsatlakozó, majd a komopozíció bal felső harmadában kecskeszarvszerű csontkinövésein lifegő madzaggal ábrázolt kettes számű koponyaálarc bal szemén kibukkanó szögesdrót az intézet szigorúan zártkörű jellegét hivatott kihangsúlyozni.
Bal mellére, körülbelül a szíve fölé Zoli a saját, valamint szobatársai nevét varratta, a hármójuk közt a bezártságból és az ellenkező nemű szobatárs(ak) teljes hiányából kifolyólag, nagyjából-egészében kényszerből létrejött szerelmi kapcsolat és -háromszög emlékére.
A három név egymáshoz képesti elhelyezkedéséből következtethetünk a keresztnevek tulajdonosainak a kapcsolatban betöltött szerepére (mindig Zoli volt legfelül, amit nem utolsósorban kigyúrt testalkatának, valamint a mellkasát borító, neki valamennyire férfias külsőt kölcsönző szőrzetnek köszönhetett). A pontosan a Zoli szíve fölé (szívére?) varratott, talpas keresztben végződő, pénisz alakú gyertyatartó szimbolikájának pontos elemzése ötödéves, ötven oldalas szakdolgozatukat börtönszociológia témakörben elkészíteni kívánó leendő társadalomtudósokért kiált, de annyi azért alaphangon is nagyjából biztosan kijelenthető, hogy mindig Bence szívott, és hogy a három szobatárs meghitt együttléteiket változatosabbá teendő nagy valószínűséggel rendszeresen kikötözték egymást, de semmiképp se a szögesdróttal.
Származási hely: 20090524


Köszi a történetet MUTTER!!!
Köszi a képet SZENI!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése