2009. május 29., péntek

Szerető anyai gondoskodás

A Janóék kerekegyházi tanyáján növő, 2,25 m átmérőjű eperfa gyökere közt fészket rakott a keresztes vipera. Amikor a kis viperák kikeltek, a fejük a farkukra és kistestvéreik farkára, a farkuk kistestvéreik fejére, kistestvéreik farka pedig az eperfa Jani karjánál is vastagabb gyökereire tekeredett, a viperamama pedig, képtelen lévén a kisdedeket kibogozni, vagy akár csak megszámolni, odasziszegte: - Ez teljesen odabasz! - és világgá tekergett.
A kis viperákat azontúl Janó nevelte szerető anyai gondoskodással. A kis kígyók az idők folyamán annyira Janó szívéhez nőttek, hogy a fészek képét a szívéhez legközelebb eső, nagyjából-egészében szőrtelen testrészére, a bal vállára tetováltatta.
A fészek hátterében a tanyaudvarban található kút rézgáliccal szennyezett vize látható.
Janó kislánya, a kis marcsika, akit Janó a kígyófészek miatt már huzamosabb ideje leszart, annyira nehezményezte az atyai gondoskodás teljes hiányát, hogy megvárta, amíg apja az általa minden egyes áldott este elfogyasztott két és fél liter, Koccintó márkájú Tesco gazdaságos bortól elszenderedik, és a Janó vállára tetovált kígyófészek köré piros filctollal sátánista logót kerekített.

Photobucket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése