2009. május 23., szombat

ONÉDiN

Az alkarján található tetoválást Zoli az 1979-ben az egyesen, fekete-fehérben futó Onédin kapitány című sorozat emlékére készíttette.
Mivel Zoli 1979-ben alig négy éves volt, így a tetkó elkészültekor, 1992-ben a sorozat cselekményével, illetve Onédin kapitánnyal kapcsolatosan már csak homályos emlékei voltak.
Az impresszionista, de a szürrealista stílusjegyektől sem mentes, kissé elmosódott stílusban készült grafika Onédinnek a háborgó tengerből százszoros életnagyságban kiemelkedő csontvázát ábrázolja Napóleon kalapjában és Sandokan fülbevalójával. A háborgó tenger színe a tetkó készítőjének színtévesztésére, esetleg farkasvakságára vagy egyéb szembajára utal, de az is lehet, hogy a víz indigólilával történő ábrázolása a művész tudatos választásának eredménye, csakúgy, mint az Onédin-koponya barna hajában tisztán kivehető koszcsíkok.
A vízből kiemelkedő Onédin-koponyának a háborgó óceán indigólila színe láttán produkált széles mosolya határozott optimizmust sugall. A széles mosoly által indukált optimista hangulatnak még az Onédin hasából kiálló két bicska sem basz teljesen oda.
Származási hely: 20090523


Köszönjük a szöveget MUTTER-nek!!!
A képet: TROLLH-nak!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése