2009. június 24., szerda

Freskó

Az O. Margit hátát díszítő tetkó a huszonhét tagú szűkebb O. család háromszázhúsz négyzetméteres rákospalotai háza nappaliját díszítő freskó pontos mása.
O. Margit és férje, O. Sándor az 1996. május 12-én Sálgótárjáónban megrendezésre kerülő, három napig tartó, ezerötszáz fős lagzijukat követően, a menyasszonytánc keretében és ürügyével összetarhált mintegy 12 234 690 forintból utaztak el a Seychelles-szigetekre, ahol egy hetet töltöttek.
A freskó, csakúgy mint annak pontos mása, a tetkó a tágabb rokonság egy tagja, O. Gáspár naiv festő alkotása, és O. Margitnak a Seychelles-szigeteken szerzett benyomásait hivatott rögzíteni Margit elbeszélése alapján, a művész mindennél kezdetlegesebb eszközeivel. A szóban forgó eszközök a következők voltak:
- a O. Margit édesanyja, Dzsamila által 1989-ben a rákospalotai Ápiszban a kisiskolás O. Margit részére vásárolt, csehszlovák gyártmányú, 12 gombos vízfesték
- szovjet gyártmányú, kartonpapír papagájsablon papagájrajzoláshoz, 6 éves korig, ugyanonnan
- a rákospalotai sarki autófényező és -buherátor, Rudi műhelyéből az O. család kiskorú tagjai által egy óvatlan pillanatban eltulajdonított 24,6 liter használtbugyi-sárga Wartburgfesték
- rézgálic.
A nappaliban is megtalálható 10x12 méteres freskó pontos mását mellesleg azért kellett O. Margit hátára felvarratni, mert a huszonhét fős család összes tagja a pincében lakik, és onnan se felköltözni, se a freskó megtekintése céljából tízpercenként a pincelejárónak támasztott tyúkszaros, fokavesztett létrán a nappaliba felrohangálni nem akarnak.

delfin

avagy:

termékenységi tatu.nősténypapagáj akkora tojást eresztett a vízbe, hogy még a dolfinok is kiugrottak.(hip)

Köszönjük a http://nephangja.blogspot.com/ -nak!
Comments
1 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

1 megjegyzés:

  1. termékenységi tatu.
    nősténypapagáj akkora tojást eresztett a vízbe, hogy még a dolfinok is kiugrottak.
    (hip)

    VálaszTörlés