2009. június 19., péntek

Ricskó

A Tiszaroff legjelentősebb mennyiségű készpénzével rendelkező Sanyi, az 1987-88-as parabolaantenna-őrület kapcsán seperc alatt meggazdagodott TV-szerelő elhatározta, hogy a két keze munkájával megkeresett készpénzt gyermekei vertikális társadalmi mobilitási mutatóinak növelésére fordítja.
Be is íratta egyszülött fiát, Ricskót a tiszaligeti teniszakadémiára, ahová értesülései szerint a szolnok megyei felső tízezer (a szolnoki körzeti orvos) hordta a leszármazottait azért, hogy megtanuljanak teniszezni.
Sanyi évekig furikázta leszármazottját a család tulajdonát képező Suzuki Dzsimi márkájú terepjáróval Tiszaroffról Tiszaligetre.
Ricskó teniszezni ugyan egyáltalán nem tanult meg, és még az ilyenkor szokásos minimális állóképességre sem tett szert, de annyira megtetszettek neki a tiszaligeti salakpálya körül a pályatakarítók részére elhelyezett, a szolnoki Tesco Áruházak Rt. által forgalmazott műanyag kerti székek, hogy egyet közülük fel is varratott a jobb bokájára, közvetlenül a karcagi piacon 150 forintos egységáron beszerzett, kínai gyártmányú, Adidas feliratú teniszzoknija alá.

kerti szék

Köszönjük a http://nephangja.blogspot.com-nak!
Comments
2 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

2 megjegyzés: