2009. június 22., hétfő

Újrahasznosított múlt


Kovács Béla hűtőgépszerelő 22 év unalmas hűtőmotorcsere és légkondiszerelés után rájött, hogy ez nem az ő élete, vagyis nem egy olyan élet, amilyenre vágyott gyermekkorában. Ebből meggazdagodni sem lehet és csajozni is nehéz egy "Hello! Frigóban utazom, aranyom, de nincs jégből a szívem!" mondattal megkísérelve az ismerkedést. Mindig vonzotta a mjúziktévén a vastag, csillogó nyakláncos rapperek világa, a többkilós fuxok gerincoszlopra nehezedő súlyának látványa. Sokszor állt kinn a hátsó udvarban, a rozsdásodó, kibelezett fagyasztószekrények között, beszívva a törött vörösréz csövekből szökő hűtőgáz szagát és dühösen vágva földhöz a szanaszét heverő vezetékeket, amikben oly sokszor orra esett, mikor félrészegen kibotladozott könnyíteni magán pár kocka sörrel elhomályosított, mostohának vélt sorsa képzeletbeli sírgödre felett megtartott péntek esti magányos szeánszokon.
Egyik másnapos szombaton gondolt egy merészet és elhatározta, új életet kezd. Kicsoszogott a ház mögé, majd miután sikertelenül elfojtott egy epeízű rókácskát, magához vett pár kilónyi, félig emésztett sárgarépadarabokkal pettyezett hűtőgép alkatrészt, bezárkózott a műhelyébe 2 évtized Orex katalógusával és munkának látott.
Az eredménnyel annyira elégedett lett, hogy megalapította saját ékszergyártó cégét, az Elekrofuxot, ami csak és kizárólag hibás fridzsiderek felhasználásával készíti egyedülálló bizsukollekcióit.
Új élete első napjának emlékére varratta Béla a karjára cégének logóját.

A blog vezetése a poszttal nem kíván gúnyt űzni a hűtőgépszerelőkből, csupán a szórakoztatás a célunk!
A posztban szereplő személy és cégnevek a kitalációk, bármiféle összefüggés a valósággal a véletlen műve!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése